Luovaa dokumenttielokuvatuotantoa vuodesta 1987

Yritys

Illume Oy on luovaan dokumenttielokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö. Yhtiön perustivat 1987 elokuvantekijät Pertti Veijalainen, Jouko Aaltonen ja Heimo Lappalainen. Toimintansa aikana Illume on toteuttanut yli 150 tuotantoa, joista 20 on kansainvälisiä yhteistuotantoja. Yhtiö panostaa viihdyttäviin ja tunteisiin vetoaviin elokuviin, jotka herättävät keskustelua yhteiskunnasta ja politiikasta nykymaailmassa.

Illume tuottaa tv-sarjoja ja elokuvia sekä teatterilevitykseen että televisioon. Illumen elokuvia on esitetty sekä kotimaisilla että ulkomaisilla festivaaleilla, joilla ne ovat voittaneet useita arvostettuja palkintoja. Yhtiö on saanut Euroopan Unionin MEDIA hankekehittelytuen usealle dokumenttihankkeelle neljästi vuosina 2003, 2010, 2012 ja 2015.


Henkilökunta

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi (a) illume.fi


Jouko Aaltonen

Jouko Aaltonen

Tuottaja, ohjaaja

Valmistunut Taideteollisen korkeakoulun elokuva-ja tv-työn linjalta ohjaajaksi 1984. Väitellyt taiteiden tohtoriksi (TaT) Taideteollisesta korkeakoulusta elokuva- ja lavastustaiteen osastolta vuonna 2006. Monipuolinen kokemus elokuva-ja videoalalta ohjaajana, tuottajana, leikkaajana ja käsikirjoittajana. Toiminut eri tehtävissä pitkissä elokuvissa, ohjannut ja käsikirjoittanut yli 80 video-ohjelmaa. 90-luvun alusta keskittynyt dokumenttielokuvaan.

Oona

Oona Saari

Toimitusjohtaja, Tuottaja

Oona valmistui vuonna 2018 Metropolian Ammattikorkeakoulusta Medianomiksi elokuvan ja television koulutusohjelmasta suuntautuen TV- ja radiotuotantoon. Illumessa hän aloitti 2017. Oona on työskennellyt myös projekti- ja sisällöntuottajana ja omistaa laaja-alaisen osaamisen multimedian kentältä. Vuonna 2022 hänet valittiin EURODOC koulutukseen, sekä IDFAcademyyn.