Luovaa dokumenttituotantoa vuodesta 1987

Yritys

Illume Oy on luovaan dokumenttielokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö. Yhtiön perustivat 1987 elokuvantekijät Pertti Veijalainen, Jouko Aaltonen ja Heimo Lappalainen. Toimintansa aikana Illume on toteuttanut yli 100 tuotantoa, joista 12 on kansainvälisiä yhteistuotantoja. Yhtiö panostaa viihdyttäviin ja tunteisiin vetoaviin elokuviin, jotka herättävät keskustelua yhteiskunnasta ja politiikasta nykymaailmassa.

Illume tuottaa tv-sarjoja ja elokuvia sekä teatterilevitykseen että televisioon. Illumen elokuvia on esitetty sekä kotimaisilla että ulkomaisilla festivaaleilla, joilla ne ovat voittaneet useita arvostettuja palkintoja. Yhtiö on saanut Euroopan Unionin MEDIA hankekehittelytuen usealle dokumenttihankkeelle neljästi vuosina 2003, 2010, 2012 ja 2015.

Lataa esite (pdf)


Henkilökunta

Sähköpostit muotoa etunimi.sukunimi (a) illume.fi

Pertti Veijalainen

Pertti Veijalainen

Toimitusjohtaja, tuottaja

Valmistunut Taideteollisen korkeakoulun elokuva-ja tv-työn linjalta kuvaajaksi 1984. Laaja kokemus sekä filmille että videolle kuvaamisesta. Viime vuosina keskittynyt tuottamiseen ja tuottanut yli kolmekymmentä elokuvaa. Suorittanut kansainvälisen EAVE-tuottajatutkinnon. Illume Oy:n toimitusjohtaja.

Jouko Aaltonen

Jouko Aaltonen

Tuottaja, ohjaaja

Valmistunut Taideteollisen korkeakoulun elokuva-ja tv-työn linjalta ohjaajaksi 1984. Väitellyt taiteiden tohtoriksi (TaT) Taideteollisesta korkeakoulusta elokuva- ja lavastustaiteen osastolta vuonna 2006. Monipuolinen kokemus elokuva-ja videoalalta ohjaajana, tuottajana, leikkaajana ja käsikirjoittajana. Toiminut eri tehtävissä noin 10 pitkässä elokuvassa, ohjannut ja käsikirjoittanut yli 70 video-ohjelmaa. 90-luvun alusta keskittynyt dokumenttielokuvaan.

Marianne Mäkelä

Marianne Mäkelä

Tuottaja

Valmistunut Metropolia Ammattikorkeakoulun viestinnän koulutusohjelmasta medianomiksi. Mäkelä on työskennellyt elokuva-alalla Suomessa sekä fiktion, että dokumenttielokuvan parissa mm. tuotantoassistenttina, tuotantopäällikkönä, levityskoordinaattorina sekä markkinointikoordinaattorina vuodesta 2009 lähtien. Illumessa Mäkelä on työskennellyt vuodesta 2011.

Jenny Timonen

Jenny Timonen

Tuotantopäällikkö

Valmistunut Lapin yliopiston audiovisuaalisen mediakulttuurin koulutusohjelmasta taiteen maisteriksi 2015. Illumessa Jenny on aloittanut vuonna 2013.