Typhoon Mama valittu Göteborgiin

Typhoon Mama valittu Göteborgiin

08.01.2020

Lou Strömbergin esikoisdokumentti on valittu Göteborgin elokuvafestivaalille

Lou Strömbergin esikoiselokuva Typhoon Mama saa kansainvälisen ensi-iltansa Göteborgin elokuvafestivaalilla tammikuun lopulla. Se kilpailee kahdeksan muun elokuvan kanssa parhaan Pohjoismaisen dokumenttielokuvan palkinnosta. Göteborgin festivaali on suurin elokuvafestivaali Pohjoismaissa.

Dokumenttielokuva on tarina ohjaajan äitipuolesta Yolandasta, joka elää kahden maailman välissä – Ruotsin, missä hän on asunut yli 20 vuotta ja Filippiinien, missä hänen kolme aikuista poikaansa yhä asuvat. Pojat uskovat Euroopan olevan paratiisi missä rahaa saa helposti ja painostavatkin sitä äidiltään. Kun huumesota syttyy Filippiineillä, ravistelee se myös perhesuhteita.

Elokuvan ovat tuottaneet Pertti Veijalainen ja Marianne Mäkelä Illume Oy:lle. Illume Oy on luovaan dokumenttielokuvaan erikoistunut tuotantoyhtiö, joka on perustettu vuonna 1987 ja tuottanut yli 130 dokumenttia.

Elokuvan Suomen ensi-ilta oli Rakkautta ja Anarkiaa -elokuvafestivaalilla syksyllä 2019.  Dokumentti on esitetty myös Yle Fem -kanavan ohjelmistossa ja on tällä hetkellä nähtävissä Yle Areenassa.

https://goteborgfilmfestival.se/

https://www.facebook.com/TyphoonMama/

https://areena.yle.fi/1-4524552