Tunteiden temppelit Maxim-juhlanäytöksessä

22.09.2015

R&A-festivaalin "Pohjolan huiput" -teeman ohjelmistossa esitetään Jouko Aaltosen uusin dokumenttielokuva Tunteiden temppelit. 

Lisätietoja näytöksestä: 
http://hiff.fi/elokuvat/tunteiden-temppelit/

Tunteiden temppelit on humoristinen, nostalginen, ehkä vähän romanttinenkin matka elokuvakokemusten ja elokuvanäytösten maailmaan. Se kertoo saleista jotka ovat elokuville ja tunteille pyhitettyjä. Monenkirjavan "seurakunnan" muistot, kokemukset ja haaveet heräävät eloon, samoin kuin ”temppelinpalvelijoiden”, teattereiden henkilöstön ja yrittäjien kertomukset – nykyajan kekseliäitä kinovirittelijöitä unohtamatta.

 Elokuva kertoo muutoksesta. Elokuvateatterit ovat siirtyneet vuosikymmenten mittaan työväentaloista elokuvapalatseihin ja sieltä nykypäivän viihdekeskuksiin. Monet elokuvateatteripyhäköt ovat saaneet uuden käyttötarkoituksen, milloin maallisemman (biljardisali), milloin vieläkin pyhemmän (Valtakunnansali tai vapaamuurarien kokoushuone). Nyt viimeisetkin pienet syrjäseutujen teatterit ovat siirtyneet digiaikaan. Vanha analoginen filmi on kuollut ja pahimmillaan vanhat projektorit on heitetty hankeen. Moni teatteri on lopettanut toimintansa, mutta moni myös avannut uudelleen ovensa. Elokuva kertoo vanhasta katoavasta elokuvakulttuurista, mutta myös muutoksesta ja mahdollisuuksista. Tunteiden temppelit on muodoltaan kuvallinen ja äänellinen essee, joka liikkuu assosioiden eri aikatasoissa. Elokuvassa on myös paljon hienoa arkistomateriaalia, niin elokuvateattereiden loiston kuin rappionkin aikakausilta.  

 www.tunteidentemppelit.fi