Toiveiden koulu ja Life of Ivanna kilpailevat Budapestissa

Toiveiden koulu ja Life of Ivanna kilpailevat Budapestissa

12.01.2022

Toiveiden koulu ja Life of Ivanna kilpailevat Budapestin kansainvälisellä dokumenttifestivaalilla, joka pidetään 22.1.-30.1.2022. Toiveiden koulu kilpailee festivaalin kategoriassa Brave Children ja Life of Ivanna kategoriassa Brave Women.

Unkarin pääkaupungissa tänä vuonna 8. kertaa järjestettävä festivaali esittää dokumenttielokuvia kaikkialta maailmasta ilman aiherajoituksia. Kansainvälinen tuomaristo koostuu viidestä alan ammattilaisesta ja se myöntää festivaaleilla useita palkintoja.

Koulutus nopeasti muuttuvassa maailmassa on välttämätöntä, varsinkin kun ilmastonmuutos uhkaa ihmiskunnan tulevaisuutta. Toiveiden koulu (School of Hope) -elokuva seuraa paimentolaista Oulad Boukais-heimoa, jonka lapset kävelevät maileja vanhempiensa rakentamaan pieneen koulurakennukseen. 

Ivanna, 26-vuotias viiden lapsen äiti, asuu arktisella alueella Luoteis-Siperiassa. Hän elää perinteistä paimentolaiselämää ja kuljettaa porolaumaansa tundralla aivan kuten hänen sukunsa teki vuosisatojen ajan. Ilmastonmuutoksen sivuvaikutusten vuoksi suurin osa hänen poroistaan tekevät kuolemaa ja hän tietää, että pian hän kuluu loppuun ja joutuu tekemään dramaattisia päätöksiä.