Tavastia-elokuva saa ensi-iltansa DocPointissa

Tavastia-elokuva saa ensi-iltansa DocPointissa

Suomen suurin dokumenttielokuvafestivaali DocPoint ja Suomen maineikkain rock-instituutio Tavastia-klubi tuovat yhteistyössä ensi-iltaan Antti Kuivalaisen ohjaaman ja Jouko Aaltosen tuottaman elokuvan Sitten ajat muuttuivatElokuvan ainutlaatuinen ensiesitys nähdään Tavastialla 2.2.2022 osana 21. kertaa järjestettävää DocPoint-festivaalia.

Lämminhenkinen ja liikuttava dokumenttielokuva kertoo Tavastia-klubin värikkäistä vaiheista vuodesta 1970 lähtien. Samalla se on kertomus koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutuksista Tavastian sekä artistien elämään. Vuosien saatossa Tavastiaa on paheksuttu, ihailtu ja ikonisoitu. Elokuva juhlistaa Tavastian 50-vuotista taivalta ja seuraa, miten Jussi Raittisen muistorikas Tavastia-rock taipuu uudelle vuosituhannelle garagerock-duo Ursus Factoryn käsittelyssä. Tavastia-muistonsa elokuvassa jakavat niin suomirockin pioneerit kuin uuden sukupolven muusikot. Raittisen ja Ursus Factoryn lisäksi ääneen pääsevät muun muassa Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Sisäänpääsy tapahtumaan maksaa 20 euroa. Tarkemmat tiedot ja lipunmyynti löytyvät Tiketin kautta. DocPoint järjestetään 21. kerran Helsingissä 31.1.–6.2.2022. Festivaalilla nähdään yhteensä noin sata dokumenttielokuvaa. Ohjelmisto julkistetaan 10.1.2022, jolloin myös näytöskohtaiset liput tulevat myyntiin. Osa ohjelmistosta on katsottavissa verkkonäytöksinä koko Suomessa. DocPointin sarjakortit ovat parhaillaan myynnissä DocPointin verkkosivuilla