Ville Suhonen

Ville Suhonen on elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja ja kirjailija. Hän nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 1999 suursuosikkeihin lukeutuneen koko perheen seikkailuelokuvan Poika ja ilves käsikirjoittajana ja toisena ohjaajana. Samana vuonna ilmestyi hänen esikoiskirjansa, elokuvan pohjalta toteutettu romaani "Poika ja ilves".

Vuodesta 1988 alkaen Suhonen on ohjannut ja kirjoittanut yli 30 elokuvaa. Häneltä on ilmestynyt kolme nuorten romaania sekä yksi lasten kuvakirja.

Vuonna 1983 ylioppilaaksi kirjoittanut Suhonen on opiskellut Helsingin yliopistossa taidehistoriaa ja teatteritiedettä vuosina 1984-1988 ja toiminut kriitikkona vuodesta 1986 alkaen. Ylioppilaslehden elokuva- ja kulttuuriarvostelijana Suhonen toimi vuosina 1988-1992.

Ville Suhonen on syntynyt Helsingissä 23.6.1964, kasvanut Herttoniemessä, pimputellut pianoa, pelannut jalkapalloa HerTossa, käynyt retkillä Viikissä, viettänyt kesiä Hämeessä ja syönyt kukkoa viinissä pienestä pitäen. Nykyään hän asuu Vihdin Ruskelassa Sirjen, Veikon ja Silvan kanssa.

Curriculum Vitae (.pdf)

Elokuvat

Takaisin ohjaajiin