Johannes Väänänen ja MyDevice.

”Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina” maailman tärkeimmän dokumenttielokuvafestivaalin ohjelmistoon Amsterdamiin

10.10.2017

Arto Koskisen uunituore dokumenttielokuva Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina (2017) on valittu maailman suurimman ja merkittävimmän dokumenttielokuvafestivaalin, Amsterdamin kansainvälisen dokumenttielokuvafestivaalin (IDFA), ohjelmistoon. IDFA viettää tänä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan 15.-26.11.2017.

Festivaalin pääsarjoihin tarjotaan vuosittain tuhansia elokuvia, joista murto-osa päätyy festivaalin ohjelmistoon. Nokia Mobile – Matkapuhelimen tarina esitetään vuosittaisessa Panorama-sarjassa, jonka ohjelmisto koostuu kansainvälisistä, ajatuksia herättävistä elokuvista. Sarjan koko ohjelmisto: https://www.idfa.nl/en/info/panorama

Nokia Mobile - matkapuhelimen tarina käy läpi suomalaisen matkapuhelimen synnyn, menestyksen ja tuhon ajan. Nokian avulla Suomi nousi masennuksen kourista matkapuhelinmaailman johtajaksi. Vuonna 2013 Nokian matkapuhelinteollisuus myytiin Microsoftille; minkälaisten vaiheiden jälkeen yksi nykyajan menestyneimmistä teknologiayrityksistä ajautui umpikujaan? Voimmeko oppia saagasta jotain? Millaisessa maisemassa innovatiivisuus ja luovuus elävät ja millaiset elementit voivat sen tappaa? Tarina aukeaa keksijöiden ja insinöörien näkökulmasta – niiden ihmisten kertomana, jotka työskentelivät yhtiössä alusta alkaen, kukoistuksen aikana ja lopun häämöttäessä – ”We were connecting people”. 

Elokuvaa esitetään parhaillaan Suomessa elokuvateattereissa kautta maan. Vastaanotto on ollut hyvä, erityisesti niillä paikkakunnilla, joilla Nokia on ollut suuri työnantaja. Elokuva on osa Suomen itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmistoa, koskettaahan Nokian tarina myös kaikkia suomalaisia.  Kotimaan levityksestä vastaa Pirkanmaan elokuvakeskus ja kansainvälisestä myynnistä First Hand Films. Elokuva on herättänyt myös kansainvälistä kiinnostusta ja se on myyty jo Norjaan.

Ohjaus Arto Koskinen, kuvaus Pini Hellstedt F.S.C, leikkaus Joona Louhivuori, äänisuunnittelu Kimmo Vänttinen, sävellys Tapani Rinne. Elokuva on Illume Oy:n Jouko Aaltosen ja Marianne Mäkelän tuottama.

Lisätietoja ja pressikuvat:

Jenny Timonen
jenny.timonen@illume.fi

Traileri: https://www.youtube.com/watch?v=HMWWSkyXTlw

Elokuvan Facebook-sivut ja elokuvateattereiden esitysajat: https://www.facebook.com/NokiaMobileWeWereConnectingPeople