Monsterimies-elokuva voitti pääpalkinnon Yhdysvalloissa

02.11.2015

Lordi-yhtyeen taivalta valottava dokumenttielokuva valloitti Amerikan festivaaliensi-illassaan ja pokkasi dokumenttielokuvien sarjan pääpalkinnon. 

Antti Haasen ohjaama ja Illume Oy:n tuottama ”Monsterimies”-dokumenttielokuva sai maailman ensi-iltansa Rovaniemellä vuosi sitten.  Lapista käynnistyi elokuvan maailmanvalloitus, joka on kuluneen vuoden aikana yltänyt Amerikkaan saakka. Kanadassa Vancouverissa DOXA-festivaalilla kansainvälisen ensi-iltansa saanut elokuva tuli valituksi myös Yhdysvaltoihin. Monsterimies kilpaili arvostetun Austin Film -festivaalin pitkien dokumenttielokuvien kilpasarjassa ja voitti parhaan dokumenttielokuvan palkinnon.

 

Austin Film Festivaali tunnetaan ”käsikirjoittajien festivaalina”, joka valitsee esitettäväksi vuoden parhaita vahvaan tarinankerrontaan pohjautuvia elokuvia.  Ohjaaja Antti Haase edusti Monsterimiehen näytöksissä elokuvan työryhmää.

"Tuntui upealta tulla palkituksi samalla festarilla sellaisten legendojen kanssa kuin John Singleton (Boyz n the Hood), Norman Leir (Perhe on pahin), Brian Helgeland (Menneisyyden ote) ja Chris Cooper (Lone Star, American Beauty). 93-vuotias Norman sanoi laskevansa itsensä meidän palkintogaalaan osallistuneiden kollegaksi. Hengattuani hetken näiden kavereiden seurassa ymmärrän entistä paremmin miksi Mr. Lordi haluaa elää fantasiamaailmassa." kertoo ohjaaja Antti Haase.

 

Dokumenttielokuvien valintaraadissa vaikuttivat amerikkalaisen PBS-kanavan dokumentteihin erikoistuneen ohjelmapaikan, POV Point of View:n edustaja yhdessä kahden elokuva-ammattilaisen, Vanessa Rothin ja Kate McEdwardsin kanssa.

”Monsterimies” on dokumenttielokuva pojasta, joka halusi olla hirviö. Se on tarina Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta. On kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä. Monsterimies kertoo dramaattisin kääntein etenevän, koskettavan tosi tarinan uskosta unelmiin.

 

Monsterimies on Illume Oy:n Venla Hellstedtin ja Jouko Aaltosen tuotantoa yhdessä Film i Väst:n (Ruotsi) JAB Film AS:n (Norja) ja Common Ground Picturesin (Ruotsi) kanssa. Elokuva oli kotimaisessa teatterilevityksessä syksyllä 2014 ja se on esitetty DocPoint, Rokumentti sekä Rakkautta ja Anarkiaa –festivaalien ohjelmistossa.

 

Vuoden aikana elokuva on kiertänyt elokuvafestivaaleilla mm. Norjassa, Virossa, Latviassa, Kolumbiassa, Etelä-Afrikassa ja Kreikassa sekä esitetty TV-kanavilla Ruotsissa ja Puolassa. Syksyn aikana ”Monsterimies” nähdään maailman kolmanneksi suurimman, kansainvälisesti merkittävän elokuvafestivaali CPH:DOX:in ohjelmistossa Kööpenhaminassa. Lisäksi elokuvan esityksiä on tulossa Hollantiin ja Ranskaan. Elokuvan tv-versiota Iso-Britanniassa levittää englantilainen Journeyman Pictures.

 

Elokuvan trailer: www.youtube.com/watch?v=xpIayzStWnI

Elokuvan kotisivu: www.monsterimies.fi

Elokuvan FB-sivu: www.facebook.com/Lordifilm

Elokuvaa levittää Suomessa VLMedia Oy.

   Lisätietoja ja haastattelupyynnöt: Jenny Timonen / Illume Oy
jenny.timonen@illume.fi 050 411 01 45