Monsterimiehelle palkinto Italiassa

02.03.2016

Musiikkialan kärkijulkaisuihin kuuluva yhdysvaltalainen lehti Rolling Stone myönsi Monsterimies-dokumenttielokuvalle palkinnon parhaasta alkuperäissävellyksestä. Antti Haasen dokumenttielokuva Monsterimies palkittiin viikonloppuna Rolling Stone-lehden palkinnolla parhaasta alkuperäissävellyksestä. Elokuvan musiikin on säveltänyt norjalainen Håkon Gebhardt. Useissa yhtyeissä soittanut Gebhardt on tunnettu mm. norjalaisen Motorpsycho yhtyeen rumpalina vuosilta 1991-2005.

Palkinto jaettiin kansainvälisellä Seeyousound-musiikkielokuvafestivaalilla Torinossa. Festivaalin ohjelmisto koostui musiikkielokuvista, lyhytelokuvista sekä musiikkivideoista ja –installaatioista. Rolling Stone on yhdysvaltalainen, vuonna 1967 perustettu aikakauslehti, joka keskittyy pääosin musiikkiin. Lehden tunnetuimpia julkaisuja ovat erilaiset listaukset, kuten maailman parhaat albumit ja kappaleet (500 Greatest Albums of All Time, 500 Greatest Songs of All Time). Monsterimies on dokumenttielokuva pojasta, joka halusi olla hirviö. Se on tarina Lordista ja bändin maailman luoneesta Tomi Putaansuusta. On kulunut viisi vuotta Suomen ensimmäisestä Euroviisuvoitosta, bändillä on satojen tuhansien eurojen velat, eikä keikkamyynti enää vedä. MONSTERIMIES kertoo dramaattisin kääntein etenevän, koskettavan tositarinan uskosta unelmiin.

Elokuva on kiertänyt ansiokkaasti useita kansainvälisiä festivaaleja ja voittanut mm. parhaan dokumenttielokuvan palkinnon Yhdysvalloissa Austin Film Festivaalilla. Keväällä 2015 elokuvalle myönnettiin Valtion audiovisuaalinen taidetoimikunnan laatutuki. Torinon festivaalin jälkeen elokuva jatkaa esityskiertuetta Italian Bergamoon ja myöhemmin keväällä Yhdysvalloissa Cinedelphia-festivaalille sekä esityksiin Ruotsin Göteborgissa.

Elokuva on Illume Oy:n kansainvälinen yhteistuotanto norjalaisen JABFilmin sekä ruotsalaisten Common Ground Picturesin sekä Film i Väst:in kanssa.

Nettisivut: www.monsterimies.fi
Facebook: https://www.facebook.com/Lordifilm
Seeyousound International Music Film Festival: http://www.seeyousound.org/