Miten korjata maailma valikoiduissa elokuvateattereissa kautta maan!

Miten korjata maailma valikoiduissa elokuvateattereissa kautta maan!

24.03.2023

Jouko Aaltosen pitkä dokumenttielokuva Miten korjata maailma valikoiduissa elokuvateattereissa kautta maan! 🎬 Tekijävieraita mukana merkityissä näytöksissä.
Elokuvan alkukuvana nähdään Perttu Inkilän ja Jenni Pystysen valosaastetta käsittelevä lyhytelokuva Pimeän vieraat.
Lisätiedot ja liput elokuvateattereiden omilta sivuilta.
******
Miten korjata maailma oli alkuvuoden DocPoint-elokuvafestivaalin katsotuin elokuva ja se oli mukana myös Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa 2023. Yksipuolinen, röyhkeä ja aktivistien kokemusta avaava elokuva on suoran toiminnan käsikirja, jossa talonvaltaajat, globalisaation vastustajat ja anarkistit kertovat tarinansa. Maailmaa korjattiin 1990- ja 2000-luvuillakin, välillä onnistuneemmin, välillä mokaten. Runsaasti arkistomateriaalia hyödyntävä elokuva rinnastaa aikaisemmat aktivistisukupolvet myös tämän päivän ilmastoliikkeisiin. Suora toiminta tulee olemaan tärkeää tulevaisuudessakin. Mikäli tulevaisuutta on.
Pimeän vieraat on kokeellinen lyhytdokumentti, jossa valosaaste tekee kiiltomadon rakkauselämästä helvettiä. Elokuva kertoo kiiltomadon pyrkimyksestä löytää kumppani ympäristössä, jossa ei ole enää öisin pimeää. Tarina valosta ja pimeästä kulkee eri tasoilla planetaarisesta mikroskooppiseen, luonnon rauhasta urbaaniin sykkeeseen ja keinovalosta kiiltomadon takapuolen vihreään tuikkeeseen.