Miten korjata maailma elokuvateatteriensi-ilta 28.3.2023

Miten korjata maailma elokuvateatteriensi-ilta 28.3.2023

21.02.2023

 

Illume Oy:n tuottama ja Jouko Aaltosen ohjaama dokumenttielokuva Miten korjata maailma  elokuvateatteriensi-ilta on 28.3.2023  

Miten korjata maailma kertoo 2000-luvun alun aktivismista ja suoran toiminnan liikkeistä. Elokuva oli alkuvuoden DocPoint-elokuvafestivaalin katsotuin elokuva ja se on mukana myös Tampereen elokuvajuhlilla maaliskuussa 2023. Yksipuolinen, röyhkeä ja aktivistien kokemusta avaava elokuva on suoran toiminnan käsikirja, jossa talonvaltaajat, globalisaation vastustajat ja anarkistit kertovat tarinansa. Maailmaa korjattiin 1990- ja 2000-luvuillakin, välillä onnistuneemmin, välillä mokaten. Runsaasti arkistomateriaalia hyödyntäväelokuva rinnastaa aikaisemmat aktivistisukupolvet myös tämän päivän ilmastoliikkeisiin. Suora toiminta tulee olemaan tärkeää tulevaisuudessakin. Mikäli tulevaisuutta on. 

Elokuvaa esitetään erikoisnäytöksissä mm. Finnkinon teattereissa (ti 28.3. ja ti 4.4.) ja suurimpien kaupunkien muissa teattereissa maaliskuun lopun ja huhtikuun aikana, jolloin mukana on myös useampia keskustelu - ja tekijävierailunäytöksiä. Näistä näytöksistä  tiedotetaan myöhemmin tarkemmin.. 

Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Pontus Purokuru ja Jouko Aaltonen, joka on myös ohjannut sen. Kuvauksesta vastaa Marita Hällfors, leikkauksesta Samu Kuukka ja äänisuunnittelusta Martti Turunen. Elokuvan on tuottanut Illume Oy. Elokuvan levittää Juha Elomäki /Pirkanmaan elokuvakeskus.  

 Alkukuvana nähdään Perttu Inkilän ja Jenni Pystysen luontokadosta ja valosaasteesta kertova lyhytelokuva Pimeän vieraat. 

 

Lisätiedot, kuvat yms: oona.saari@illume.fi  

Levitys:Juha Elomäki juha.elomaki@elokuvakeskus.fi p. 050 412 4137