Magnitsky Actille toinen sija Euroopan parhaan tv-dokumentin Prix Europa -kilpailussa

Magnitsky Actille toinen sija Euroopan parhaan tv-dokumentin Prix Europa -kilpailussa

24.10.2016

Andrei Nekrasovin ohjaama, kohuttu dokumenttielokuva The Magnitsky Act – Behind the Scenes valittiin toiselle sijalle parhaan eurooppalaisen tv-dokumentin Prix Europa 2016 -kilpailussa. Berliinissä järjestetyssä kilpailussa jaetaan vuosittain palkintoja parhaille televisio-, radio- ja verkkosisältötuotannoille.

The Magnitsky Act – Behind the scenes on pohjoismainen yhteistuotanto, jossa Illume Oy on toiminut osatuottajana. The Magnitsky Act on herättänyt julkaisunsa jälkeen huomiota rohkeilla väitteillään ja elokuvan keskiössä oleva brittiläis-amerikkalainen sijoittaja Bill Browder on asianajajiensa kanssa onnistunut peruuttamaan lukuisia näytöksiä ympäri Eurooppaa, muun muassa Euroopan parlamentissa. Ohjaaja Andrei Nekrasov kertoo pystyvänsä kumoamaan kaikki Browderin elokuvaan kohdistamat syytteet. Suomen ensi-iltansa The Magnitsky Act sai Rakkautta ja Anarkiaa -festivaaleilla 22.9.2016.

Andrei Nekrasov, toisinajattelija ja Putin-kriitikko, alkaa tehdä draamaelokuvaa venäläisten poliisien juonitteluista, joissa kavallettiin miljoonia dollareita amerikkalaiselta sijoittajalta Bill Browderilta ja murhattiin tämän venäläinen asianajaja Sergei Magnitski. Tapahtuman seurauksena ja Browderin kampanjoinnin päätteeksi säädettiin Yhdysvalloissa laki, joka määrää pakotteita venäläisille viranomaisille. Elokuvanteko muuttuu tosielämän dekkariksi, kun Nekrasov huomaa, ettei juuri mikään länsimaiden virallisessa kertomuksessa pidäkään paikkaansa.

Prix Europa on Euroopan suurin media-alan festivaali ja kilpailu, joka järjestetään vuosittain Saksassa. Vuodesta 1987 festivaali on palkinnut Euroopan parhaita televisio-, radio ja verkkotuotantoja tavoitteenaan tukea näiden levitystä ja kannustaa alan toimijoita tuottamaan laadukasta sisältöä.

 

Prix Europa: http://prixeuropa.eu/home
Piraya Film | The Magnitsky Act: http://www.piraya.no/#/films/the-magnitsky-act---behind-the-scenes-
Illume Oy: http://www.illume.fi/site/