Illumen dokkareita Rokumentissa

Illumen dokkareita Rokumentissa

10.11.2022

Illumen elokuvat Melodian mestari – Kassu Halonen ja Sitten ajat muuttuivat, näytetään Rokumentti-elokuvafestivaalilla Joensuussa 19.11.2022.

Tommi E. Virtasen ohjaama Melodian mestari - dokumentti avaa säveltäjäsuuruuden, Kalervo ”Kassu” Halosen, elämää. Halosen ura on vertaansa vailla millä tahansa mittareilla arvotettuna. Ansiosta voidaan puhua Halosesta yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä suomalaisista säveltäjistä Toivo Kärjen ja Jean Sibeliuksen rinnalla. Halonen on viime vuodet pysytellyt poissa julkisuudesta ja keskittynyt säveltämisen ohella huolehtimaan Oulujärven Manamansalossa sijaitsevan Kassu Halonen Taidetalon toiminnasta.

Melodian mestari – Kassu Halonen, nähtävissä 19.11.2022 Rokumentissa klo 12:45.

Sitten ajat muuttuivat on Antti Kuivalaisen dokumentti, joka käsittelee musiikkihistoriaa artistien henkilökohtaisten kokemusten kautta. Samalla se on kertomus koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutuksista rock-klubi Tavastian sekä artistien elämään. Juhlavuodesta tuli selviytymistarina ja dokumentista elokuva ihmisten kaipuusta yhteisten musiikkielämysten äärelle.

Sitten ajat muuttuivat esitetään 19.11.2022 Rokumentissa klo 18:00.

 

Melodian mestari Teemalla 24.1. klo 13 ja sen jälkeen Areenassa.