Häätanssi ja Selviytyjät huhtikuun CULTUREELS-festivaalilla

Häätanssi ja Selviytyjät huhtikuun CULTUREELS-festivaalilla

08.04.2021

Häätanssi ja Selviytyjät CULTUREELS-festivaalilla! 

12.–18. huhtikuuta järjestettävällä CULTUREELS-elokuvafestivaalilla on mukana kaksi Illumen elokuvaa; Mohamed El Aboudin ohjaama Häätanssi (Dance of Outlaws), sekä Thu Nga Vu-Liljan ja Juho Liljan ohjaama Selviytyjät (Survivors).

-----------------

Häätanssi kertoo naisesta, jota ei ole olemassa. Marokkolainen Hind raiskattiin teini-ikäisenä, joten häneltä kiellettiin virallinen henkilöllisyys. Ilman henkilöllisyystodistusta hänellä ei ole muuta mahdollisuutta kuin työskennellä prostituoituna ja perinteisenä häätanssijana. Häätanssi ei tuo hänelle juurikaan rahaa eikä kunnioitusta, mutta ei ole niin vaarallista kuin prostituutio. Hind yrittää saada takaisin elämänsä, lapsensa ja yksinkertaisesti oikeuden elää tasa-arvoisena ihmisenä tällä vuosisadalla.

https://www.cultureels.com/haatanssi

Selviytyjät kertoo elämästä pienessä Pohjois-Vietnamilaisessa kylässä. Markkinatalous on saapunut ja peltotyöt vaihtuneet pienyrittäjän arkeen. Vaatimatonta romukauppaa pyörittävä sotaveteraani ja kylän johtava liikemies joutuvat uusien haasteiden eteen, kun maailmanlaajuinen talouskriisi yllättää Vietnamin. Kyläradion poliittinen julistus jatkuu kuin paikalleen juuttunut levy, kun samaan aikaan ihmiset etsivät ratkaisua taloudelliseen ahdinkoonsa. Elokuvan henkilöt ovat monessakin mielessä selviytyjiä.

https://www.cultureels.com/selviytyjat

------------------

https://www.cultureels.com/suomeksi