Hyppy

Elokuva oppilaasta ja opettajasta, tiestä kohti jumaluutta ja niistä valinnoista, joita tällä matkalla joutuu tekemään. Se on myös elokuva etsimisestä, yksinäisyydestä ja yhteisyydestä. Samalla pääsemme katsomaan kansainvälisen ja ristiriitaisenkin Hare Krishna -liikkeen sisälle.

Kenneth näki pikkupoikana isoisänsä kuoleman silmiensä edessä. Hän ymmärsi silloin materiaalisen elämän rajallisuuden ja henkisen elämän rajattomuuden. Myöhemmin Kenneth löysi Krishnan. Hänestä tuli Keshava Mashava (das).

Richard Slavin tuli pikkukaupungista Illinoisista. Hän etsi itseään vaeltelemalla Intiassa ja tutustuen itäisiin filosofioihin. Kunnes hän kohtasi länsimaisen Krishna-liikkeen perustajan A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadan. Kokemus oli järisyttävä. Richie päätti omistaa maallisen elämänsä Krishnalle. Vaihe vaiheelta hänestä on nyt tullut yksi Hare Krishna liikkeen henkistä johtajista, palvottu guru ja liikkeen korkeimman elimen, GBC:n arvostettu jäsen.

Keshava näki Radhanath Swamin opettamassa. Hänen puheensa, olemuksensa, hyvyytensä ja pyhyytensä vakuuttivat. Keshava päätti pyrkiä kohti Swamia. Lopulta Keshavasta tuli Radhanath Swamin oppilas. Tuhatvuotinen jumalien ja opettajien ketju sai uuden lenkin.

Molemmat pyrkivät kohti jumaluutta. Miten he onnistuvat tässä tavoitteessaan? Minkälaisia henkisiä ja aineellisia päämääriä heillä on elämässään? Miten ja minkälaisia valintoja ja uhrauksia he joutuvat tekemään? Siitä kertoo elokuvamme Hyppy.

Tietoja

Alkuperäinen nimi Leap
Alkuperäiskieli englanti
Tekstityskieli suomi
Genre dokumenttielokuva
Tuotantovuosi 2012
Tuotantomaa Suomi
Kesto 81 min
Traileri http://leapthefilm.com/

Tekijät

Ohjaus Jouko Aaltonen (myös käsikirjoitus)
Käsikirjoitus Jouko Aaltonen
Elokuvaus Marita Hällfors
Äänisuunnittelu Martti Turunen
Sävellys Tapani Rinne
Leikkaus Samu Heikkilä
Grafiikka Jari Koski
Tuottaja Pertti Veijalainen

Esitykset ja palkinnot

TV-esitykset

  • 07.09.2013 YLE TV1 [Dokumenttiprojekti]
  • 02.09.2013 YLE TV1 [Dokumenttiprojekti]

Tuotanto

  • Pertti Veijalainen, Illume Oy

Takaisin elokuviin