School of Hope

School of Hope on intiimi ja viehättävä muotokuva optimismista mitä ankarimmassa ympäristössä. Marokon Atlasvuorten itäpuolella sijaitsevalla autiomaalla kausiluontoinen sade ja lumi tukivat ennen elämäntapaa, mutta nyt kuivuus ei tunnu loppuvan koskaan. On vaikea löytää edes ruohonkortta ja siellä elävät perheet kulkevat pitkiä matkoja jalkaisin hakemaan vettä mutaisesta kuopasta maassa. Silti lapset ratsastavat mielellään aaseilla, pyörillä, tai kulkevat jalkaisin kilometrejä savesta rakennettuun kouluun.
School of Hope seuraa kolmen vuoden ajan oppilaita ja opettajia Dehbi-heimon koulussa. Mohamed, Miloud, Fatima ja heidän luokkatoverinsa opiskelevat lapsen innolla opettajansa Mohamedin johdolla. Jokainen lapsi kohtaa omat haasteensa – vanhenevien vanhempien tukemisesta sukupuolirooleihin perustuvien rajoitusten välttämiseen, samalla kun heidän nuori opettajansa elää talossa ilman sähköä ja vettä.
Dehbi-heimo on vain yksi monista yhteisöistä ympäri maailman, jotka taistelevat tarjotakseen riittävää koulutusta opiskelijoille. School of Hope välittää Dehbi-heimon intohimon ja sitoutumisen turvatakseen lapsilleen akateemiset mahdollisuudet huolimatta ympäristönsä asettamista esteistä ja hallituksen välinpitämättömyydestä.

Tietoja

Alkuperäinen nimi School of Hope
Alkuperäiskieli arabia
Tekstityskieli englanti
Genre Dokumentti
Tuotantovuosi 2020
Kesto 78 min

Tekijät

Ohjaus Mohamed El Aboudi (myös käsikirjoitus)
Käsikirjoitus Mohamed EL Aboudi
Elokuvaus H-P Vitikainen, Marita Hällfors, Päivi Kettunen
Äänitys Miki Brunou, Lou Strömberg, Salla Hämäläinen
Äänisuunnittelu Pietari Koskinen, Kirsi Korhonen/Sounde Film Oy
Tuotantopäällikkö Oona Saari, Jenny Timonen
Leikkausassistentti Toni Anttila, Niina Vornanen, Leo Suonikko

Esitykset ja palkinnot

Festivaalit

  • 01.02.2021 DocPoint

Tuotanto

  • Pertti Veijalainen, Illume Oy

Takaisin elokuviin