"Ekopolis" nähtävillä Lontoossa

09.05.2014

Anna-Karin Grönroosin dokumenttielokuva "Ekopolis" esitetään Lontoon nykytaiteen instituutissa 17. kesäkuuta 2014. ICA (Institution of Contemporary Arts) toimii oivana foorumina esitellä kansainvälistä taidetta sen kaikissa eri muodoissa: ICA esittää elokuvia, järjestää seminaareja ja luentoja sekä konsertteja ja toimii aktiivisesti monimuotoisen taiteen ja kulttuurin edistämiseksi. Lontoon nykytaiteen instituutti on toiminut edelläkävijänä nk. kokeilevan kulttuurin ja taideilmaisun kehittämisessä, sekä saattamisessa laajemman yleisön tietoon. Instituutin näyttelyissä on nähty tunnettujen brittiläisten nykytaiteilijoiden, kuten Pablo Bronsteinin ja Lucky PDF:n töitä. 

ICA esittää myös elokuvia aiheista ja maista ympäri maailman ja toimii yhteistyössä johtavien, kansainvälisten elokuvafestivaalien kanssa. Kesäkuussa ICA esittää Anna-Karin Grönroosin dokumenttielokuvan "Ekopolis" (eng. Ecopolis China). Näytöksen lisäksi järjestetään Q&A-tilaisuus, jossa elokuvan ohjaaja on paikalla keskustelemassa ja vastaamassa kysymyksiin.

"Ekopolis" sai maailman ensi-iltansa marraskuussa 2013 Amsterdamin kansainvälisellä dokumenttielokuvafestivaalilla  (IDFA International Film Festival of Amsterdam), jossa se kilpaili keskipitkien dokumenttielokuvien sarjassa. Sen jälkeen elokuva on aloittanut festivaalikiertonsa menestyksekkäästi ympäri Eurooppaa. 


Elokuvan nettisivut: www.ecopolischina.fi 

Ekopolis Lontoon nykytaiteen instituutissa: https://www.ica.org.uk/whats-on/ecopolis-china

Ekopolis_Zhang